• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Logo TwitterVorig jaar had nog bijna niemand gehoord van Twitter. Inmiddels is het een groot fenomeen geworden. Bekende personen, media, bedrijven: Nederland twittert er massaal op los. Toch zijn de meningen over dit nieuwe fenomeen nog erg verdeeld. Want is Twitter nu gewoon een rage, die binnen enkele maanden weer over is gewaaid, of wordt Twitter toch een blijvertje?

Twitter is momenteel 2 jaar online. Echter is het voor bedrijven nog steeds niet mogelijk om te adverteren op Twitter. Twitter heeft een prachtige markt gevormd, scoort miljoenen bezoekers en kan dus een ideale markt voor adverteerders vormen. Toch hebben de makers besloten ook het komende jaar nog geen advertenties toe laten op Twitter. Dat gaf medeoprichter Biz Stone aan in een interview. Voor Twitter zich wil richten op adverteerders, willen zij voornamelijk de aandacht leggen op de kwaliteit. Zo willen ze betere zoekfuncties en zijn er plannen voor betaalde commerciële acounts. Ondanks dat er dus voorlopig geen adverteerinkomsten zijn voor Twitter, zitten zij er toch behoorlijk warmpjes bij, zo wist Stone te melden. Bij de investeerders hebben zij heel wat geld los gekregen, zo heeft het bedrijf het afgelopen jaar 35 miljoen dollar mogen incasseren van investeerders.

Momenteel heeft Twitter een hele hoge waarde. Maar de oprichters van Twitter willen daar niet op reageren, maar speculaties op het Web beloven een gouden toekomst voor Twitter. Maar toch is nog niet iedereen overtuigt door Twitter. Volgens velen is Twitter slechts een rage, en is Twitter over 2 jaar al overleden.

Categories: Actueel, Algemeen, Marketing

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...