• RSS
  • Facebook
  • Twitter

News CorpIn Nederland kunnen we gratis helemaal op de hoogte blijven van alle nieuwtjes. Het tijdperk van gratis informatie lijkt helaas voorbij. Mediamagnaat Rupert Murdoch wil namelijk een nieuw online stelsel opzetten waarin de bezoekers betalen voor zijn nieuwssites. Murdoch is eigenaar van News Corp, dat is het moederbedrijf van Britse kranten als The Sun en The Times. Google topman Eric Schmidt reageert echter fel op de plannen van Murdoch.

Hij geeft aan dat dit betaald nieuws nooit een succes kan worden. Hij kijkt hiermee naar de honderden websites die kostenloos nieuws plaatsen, en dat de consument dus niet gaat betalen voor iets dat hij elder gratis kan krijgen. Maar Murdoch is niet de eerste met de plannen voor betaald nieuws, ook de New York Times, dat geen enkele samenwerking heeft met News Corp, heeft aangegeven over te willen stappen tot betaald nieuws. Volgens verschillende deskundige is dit een laatste redmiddel. met de komst van Internet dalen de inkomsten van abonnees. Ook de adverteerinkomsten liggen onder een grote druk door de kredietcrisis. Maar Google topman Schmidt blijft bij zijn standpunt en geeft ook aan dat het verstandiger zou gaan als News Corp zijn inkomsten elders vandaan haalt.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...