• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Hyves is jarig!

Posted by Henri 0 Comment

HyvesDe slingers mogen de lucht in. Dit jaar bestaat namelijk Hyves precies 5 jaar. En dat mag gevierd worden! De sociale netwerksite is een daverend succes, en een begrip in Nederland. Een concept, dat ooit is bedacht op een gezellig terras. Inmiddels telt Hyves 9 miljoen leden, waarvan het grootste deel Nederlander is. Van lacherig idee, tot een groot bedrijf met 130 werknemers. En voor dit jubileum mochten alle medewerkers van Nederlands grootste netwerksite gezellig een weekendje naar Mallorka.

Hyves begon ooit op een terras als een lacherig idee. Maar al snel gingen de jonge ondernemers op zoek naar een passende naam, en een naam die als domeinnaam nog vrij was. Snel kwamen ze op de naam Hives. “Een hive is een bijenkorf, vonden we een leuke metafoor. Ook staat het voor een plek die gonst van de activiteiten. To hive betekent verzamelen. Kortom: perfect”, aldus mede-oprichter Raymond Spanjar. Maar al heel snel werd de naam Hives omgezet naar Hyves. Zonder enige vorm van marketing werd Hyves een ongekend succes. Sporters, BN-ers en politici maakte ook een profiel aan op de profielenwebsite. Zelfs premier Jan Peter Balkenende krabbelt, stuurt berichtjes en heeft velen vrienden op zijn eigen Hyves pagina. In de media kreeg hij heel wat aandacht toen hij zelfs enkele vrienden uitnodigden in zijn ´torentje´ in Den Haag, om wat goede Hyves-vrienden in het echt te ontmoeten.

Uit onderzoek van UvA blijkt zelfs dat mensen die veel ‘hyven’ ook daadwerkelijk beter contact hebben met hun vrienden. Hyves is niet meer weg te denken van het Internet. Voor jongeren ideaal om foto’s en media met elkaar te delen. Of om contacten beter te leren kennen. Maar ook in de zakelijke business wordt Hyves steeds vaker gebruikt als informatiebron. Tegenwoordig wordt er bij sollicitaties goed gekeken op het Internet naar de persoon in kwestie. Deze persoon wordt doorgelicht via zoekmachines, en ook Hyves wordt doorzocht. Het profiel op Hyves geeft namelijk een uniek beeld van wat voor persoon er tegenover je zit.

Hyves, een opkomend online fenomeen dat zijn weerga niet kent. Nog steeds blijft Hyves stijgen in populariteit. Tegenwoordig is 1 op de 6 websites die een Nederlander bezoekt de website van Hyves. Dus op naar de 10 jaar!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...