• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Online streaming tvZoals ooit de radio ingeruild kon worden voor de tv, lijkt het erop dat het tijdperk van de tv ook voorbij is. Het online bekijken van tv-programma’s is al een tijdje mogelijk. Langzaam aan zijn bijna alle Nederlandse tv-programma’s terug te bekijken via het Internet. De Publieke Omroep maakt gebruikt van Uitzending Gemist, terwijl RTL en SBS gebruik maken van hun eigen pagina ‘Programma gemist’.

De Publieke Omroepen zijn enkele jaren terug ook gestard met internettelevisie. TV-zenders die alleen nog maar online uitzenden, zoals Sterren.nl en 101 TV. Ondanks dat lijkt het over duidelijk. Met de komst van het Internet wil de consument alleen nog maar tv kijken wanneer het hem of haar goed uitkomt. En hiermee lijken de programmeringen voor de televisie verleden tijd. RTL en SBS zijn sinds september allebei gekomen met een nieuwe dienst. RTL maakt al een tijdje gebruik van RTL Video waarin zij ook films verkopen. Tegen de betaling van slechts enkele euro’s kun je kijken naar honderden films. SBS lanceerde dit najaar Veamer.nl. Een nieuwe methode om series en films compleet te bekijken via het Internet.

Velen initiatieven zijn voor gegaan. Online tv-zenders, die als piraterij, online uitzenden werden opgepakt, of stopte wegens te weinig bezoekersaantallen. Productiemaatschappij Endemol heeft enkele tijd terug heel het Internet afgespeurd om zo internetsites op de vingers te tikken, als het ging om schending van het copyright op tv-series en films. SBS, RTL en de Publieke Omroep hadden wel het budget en de mogelijkheden om online ook tv aan te bieden. En met succes, want naast de miljoen kijkers op tv, scoort bijvoorbeeld een soap als GTST (RTL 4) dagelijks ruim 120.000 kijkers via de stream.Internettelevisie, we zullen er vast nog heel veel over gaan horen, en heel veel van zien!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...