• RSS
  • Facebook
  • Twitter

WebshopsWebshops worden steeds vaker gebruikt om aan producten te komen. Voor de winkelier ook een ideale methode, want met een webshop worden velen kosten bespaard zoals kosten voor de huur van een pand, daarnaast is het ook met voorraad en leveringen gemakkelijker. Toch waren de Nederlanders de laatste jaren een beetje achterdochtig, en vertrouwde zij deze webshops niet helemaal. Maar gelukkig krijgt de Nederlandse consument steeds meer vertrouwen in de webshops.

Het zaken doen via Marktplaats is inmiddels goed vertrouwd geraakt. Op diverse veilige manieren kan er worden gekocht en verkocht, en daar wordt de consument ook steeds beter in. Maar ook winkelketens die de online activiteiten en de echte shop aan elkaar verbinden, hebben een succesformule in handen. Dit bleek uit een onderzoek door de Vrije Universiteit van Amsterdam in opdracht van Free Record Shop. Bezoekers bezoeken graag webshops van winkels die bij hen vertrouwd zijn. Vaak wordt ook via de webshop gekeken of een bepaald product aanwezig is in het assortiment, om het vervolgens nog in de winkel te kopen. Steeds meer consumenten doen zaken via het Internet.

Bol.com blijft ook nog steeds stijgen in populariteit. In 2007 had de webshop de grootste omzetstijging van maarliefst 60%, en een totale omzet van 171 miljoen euro! Voorheen was de website er enkel voor boeken en cd’s, tegenwoordig is het geheel uitgebouwd tot een compleet warenhuis met zelfs mogelijkheden voor tweedehandsspullen. Maar zelfs de boodschappen worden regelmatig gedaan via online supermarkten, zoals deze van Albert Heijn.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...