• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Verkoop van computersDe gevolgen van de wereldwijde kredietcrisis voor de computerhandel blijken minder ernstig dan verwacht. In 2008 werden er over het hele jaar nog 291 miljoen computers verkocht. Maar in het eerste kwartaal van 2009 waren de verwachtingen erg slecht. In juni stelde een onderzoeksbureau uit Amerika dat er een daling van de verkoop van computers zou plaats vinden van 6%, ten op zichte van 2008. Momenteel blijkt het slechts een daling te zijn van 2%.

Vooral in landen als China en de Verenigde Staten blijft de verkoop van computers erg goed. Waarschijnlijk zal er in 2009 een computerverkoop zijn van 285 miljoen computers. Naar verwachting zal daarom ook de kredietcrisis geen verdere invloed uitoefenen op de markt. Het onderzoeksbureau verwacht namelijk een stijging van computerverkoop van 12,6% in 2010. Dit mede te danken aan de komst van de netbooks en minicomputers, die voornamelijk voor internetgebruikers ideaal zijn voor gebruik. Ook verwacht het onderzoeksbureau in het laatste kwartaal van 2009 nog een flinke stijging in de computerverkoop.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...