• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Online privacyHet Internet is niet langer meer een bron voor informatie. Steeds meer mensen gebruiken het om te communiceren. Noem de grote opkomst van gebruikers van MSN, Skype, Hyves en andere communicatiemogelijkheden. Vooral de jongeren zitten massaal op het Internet, maar laten ook online steeds meer van zich horen. Het resultaat, een online persoonlijkheid van dingen die je ooit in het verleden hebt gedaan of gezegd.

Helaas kan deze online aanwezigheid van je eigen persoon toch heel wat tegen je werken. Het gebruik van een website als Wieowie.nl blijft stijgen, maar kan ook negatief werken. Bij sollicitaties wordt er tegenwoordig niet alleen meer gekeken naar de eerste indruk en het bekijken van de CV. Steeds meer bedrijven bekijken ook de zoekresultaten op naam, of gebruiken een website als Wieowie om te bekijken wie zij precies voor zich hebben. Hierdoor ervaren steeds meer Nederlanders dat zij niet worden aangenomen, naar aanleiding van de online aanwezigheid van privé-informatie.

Gemiddeld heeft een Nederland 3,3 profiel zoals Hyves, Twitter, FaceBook, MSN etc. Ongeveer de helft van de jongeren komt wel eens privé-informatie tegen van zichzelf, waarvan de helft moeite ervaart met het (laten) verwijderen van deze informatie. Mensen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud zijn het meeste actief op het Internet, en hebben de meeste profielen.

Voor de overheid was het daarom ook tijd om een campagne te starten, en kwam met verschillende adviezen. Probeer er voor te zorgen dat je niet zomaar je persoonsgegevens invult op websites, en als je een profiel aanmaakt met foto en andere privé-gegevens, is het ook verstandig eerst te kijken naar de beschikbaarheid van dat profiel. Is het voor iedereen toegankelijk? Of alleen voor vrienden of ‘members’.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...