• RSS
  • Facebook
  • Twitter

IT sectorVolgens onderzoekers heeft Nederland het op 4 na beste IT-klimaat. De Verenigde Staten, Finland, Zweden en Canada hebben een beter IT-klimaat, en daarna volgt Nederland. Nederland behaalde in het onderzoek maarliefst 70,7 punten, van de in totaal 100! Hiermee laat Nederland de concurrentie van Denemarken en het Verenigd Koninkrijk ver achter zich. Het Economist Intelligence Unit (EIU) deed onderzoek naar de IT-sector in 66 verschillende landen.

Het onderzoek werd gefinancierd door de Business Software Alliance (BSA) voor het 3e jaar. Het is vooral in deze tijden van kredietcrisis erg belangrijk om een goede technologiesector te hebben.  ”Technologie kan de motor zijn van economisch herstel en economische groei op de lange termijn. Nederland is in deze lijst naar de vijfde plaats geklommen. Deze stijging is voornamelijk te danken aan het sterke stimuleringsbeleid van R&D en technologische innovatie in ons land. Maar Nederland zou enorm profiteren van een grote pool van IT-studenten.”, licht Jakko Baas toe. Hij is Benelux-voorzitter van de BSA.

Volgens het onderzoek voldoet Nederland aan de meeste eissen voor een goed IT-klimaat. De laatste jaren heeft Nederland namelijk een heel groot en goed aanbod van geschoold personeel, is er een goede innovatieve cultuur en ook een open economie.Maar ook kwamen er uit het onderzoek enkele lovende woorden richting de overheid. Zo weet de regering precies de juiste balans te maken voor het stimuleren en het werk laten doen binnen de markt. Het onderzoek geeft echter ook aan dat de groei van de IT-sector ook de komende jaren nog wel zal aan houden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...