• RSS
  • Facebook
  • Twitter

WebshopsHet Internet. In een zeer korte tijd heeft Internet de rol over genomen van tv, kranten, radio en de bibliotheken. Voor een vraag kun je tegenwoordig ook het beste terecht op het wereld wijde web. Daarom maken velen bedrijven juist van deze methode gebruik. In de blogreeks ‘Online Strategie’¬†bekijken we de verschillende soorten websites, en welke doelstellingen zij hebben.

Via Google kom je overal terecht, en wanneer je als bedrijf snel en gemakkelijk gevonden wordt kan dat dus ook zeer effectief zijn voor je winst en verkoop. Die sites heb je in verschillende soorten en maten. Zo heb je het verkoopmodel (e-commerce), dat zijn websites waar producten of diensten op worden verkocht door middel van bijvoorbeeld een webshop. Deze websites zijn er niet alleen als informatiebron, maar ook gewoon als handelsplaats. Hoeveel consumenten kopen tegenwoordig via Bol.com, Marktplaats of doen zelfs de boodschappen online? En dat aantal consumenten blijft maar stijgen. De afgelopen 10 jaar is er op dit gebied erg veel veranderd via de consument. De acceptgiro wordt zelden tot nooit meer gebruikt, iedereen kan tegenwoordig internetbankieren. En sinds de komst van internetbankieren is daarmee ook de online markt enorm gestimuleerd. De mogelijkheden voor het aanbieden van producten werden steeds groter. Ook de rommelmarkt lijkt overbodig met de komst van Marktplaats.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg ge√Įnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...