• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Ouderen op de pcMomenteel beschikt 80% van de Nederlanders over Internet thuis. De overheid  maakt tegenwoordig ook steeds meer gebruik van het Internet. Dit is ook de rede waarom de Universiteit Twente een onderzoek is gestard naar het Internet gebruik onder Nederlanders. En hier kwam een opmerkelijke uitkomst uit. Zo bleek dat de computervaardigheid niet afhankelijk is van leeftijden, maar van opleidingsniveau.

De computervaardigheid is afhankelijk van de hoogste opleiding. Er is onder jongeren en ouderen onderzoek gedaan naar de strategische en informatievaardigheden. Hieruit bleek dat ouderen niet slechter scoorde op deze belangrijke factoren voor het computergebruik. Daarnaast bleek ook uit het onderzoek dat vrouwen en ouderen zichzelf onderschatten in de computerkwaliteiten. Uiteraard heeft de leeftijd wel te maken met de snelle ontwikkelingen. Momenteel zijn er al in steeds meer centra de mogelijkheden voor ouderen om ook computercursussen te volgen.

Categories: Actueel, Automatisering

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...