• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Online shoppen

Posted by Henri 0 Comment

WebshopsEerder hebben we het heel kort toegelicht, het online shoppen is populair. Boodschappen doen via ah.nl, of gewoon shoppen via Marktplaats en de nieuwste producten kopen via Bol.com. Of het gaat om nieuwe producten of tweedehands, het is allicht op het wereld wijde web te vinden. In deze blog neem ik u mee in een kijkje achter de schermen bij al die grote webshops.

Schrik niet, want gemiddeld slechts 2% koopt iets tijdens het bezoek in een webshop. Dat betekend dat 98% van de bezoekers zonder iets te kopen de website weer verlaat. Voor sommige marketeers komt dat over als een grote shock, maar dat hoeft niet. Dit omdat de webshops op dat gebied totaal niet zijn te vergelijken met bijvoorbeeld de huidige winkels. Deze webshops groeien echter wel heel snel, dus als het conversieratio stijgt naar 3%, betekend dat al 50% meer omzet!

Dat de groei snel gaat is bijvoorbeeld goed te zien aan een website als eBay. Deze website heeft momenteel een conversieratio van 14,8 % (statistieken uit april 2008). In normaal Nederlands gezegd, 14,8% van alle bezoekers koopt ook daadwerkelijk iets bij eBay! Dan te bedenken dat alleen deze omzet niet de enige inkomsten zijn voor zo’n webshop. Een webshop heeft namelijk een tal van mogelijkheden om geld te verdienen, bijvoorbeeld door het aanbieden van advertentieruimte. Maar ook wordt bij een aankoop meteen alle NAW en mailgegevens prijs gegeven aan de webshop. Deze kunnen, als u zich aan de wet houdt, voor een mooi bedrag worden doorverkocht. Let hierbij goed op de wetgeving, want de klant moet daar wel toestemming voor geven. Ook is het volgens de Wet toegestaan om deze klanten later attent te maken op aanbiedingen die aansluiten op de aanschaf van het product die zij in het verleden hebben gedaan.

De mogelijkheden zijn dus enorm, en dat betekend dat de enorme groei van het online shoppen ook nog maar het begin is.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...