• RSS
  • Facebook
  • Twitter

toetsenbordChatten, MSN-en, krabbelen, SMS-en, blogs schrijven en Twitteren. Een opsomming van wat korte voorbeeld waarin de jeugd steeds meer gaat typen. De pen wordt steeds minder gebruikt, en het toetsenbord steeds vaker. Toch blijkt uit Amerikaans onderzoek dat het typen niet slecht is voor de schrijfvaardigheid, sterker nog: het is bevorderend voor de schrijfvaardigheid. Dit beweert Andrea Lunsford, hoogleraar aan Universiteit Stanford.

Het onderzoek heeft ook heel wat weerstand geboden. Zo zouden gebruikers zo afhankelijk zijn geworden van spellingcontroles, dat zij bij het schrijven met pen en papier de spelling en grammatica volledig fout doen. Toch blijkt gemiddeld dat een gebruiker van computer en Internet wel creatiever is in geest. Zo weet de gebruiker steeds beter hoe deze een forumreactie kan geven die een breed publiek aanspreekt. Uit onderzoek binnen de universiteit bleken er ook geen veranderingen in de taalfouten in de geschreven scripties, in vergelijking met 20 jaar geleden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...