• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetPuzzelen is voor duizenden mensen een grote hobby. Maar toch kan het een grote bron van irritatie worden als blijkt dat je eerst moet puzzelen voor je de informatie krijgt die je wilde. Dit heeft alles te maken met gebruiksgemak. En gebruiksgemak is daarom ook een heel belangrijk ingrediënt voor een succesvolle website. Dit noemt men het website perspectief.

Gebruiksgemak op het Internet is te bekijken over drie sleutelbegrippen. Die sleutelbegrippen zijn efficiëntie, effectiviteit en tevredenheid. Bij de efficiëntie kun je bekijken wat de inspanningen zijn van een bezoeker voor deze een bepaalde handeling kan uitvoeren. Is de informatie bijvoorbeeld snel genoeg te vinden? In de effectiviteit is het vooral belangrijk om te weten of de gebruiker ook in staat is om de doelen op de website te bereiken. Is de informatie die de gebruiker zocht ook wel beschikbaar en volledig op uw site? Last but not least: de tevredenheid. Is de gebruiker van de website tevreden over de informatie die hij heeft gevonden, en zijn er geen problemen opgetreden tijdens het uitvoeren van de taken. Helaas zijn er ook nog steeds webmasters die er vanuit gaan dat er maar één browser is: Internet Explorer. Dat is inderdaad wel de grootste browser met 69,8%, maar inmiddels gebruikt 20,8% van de Internetgebruikers FireFox. En ook zijn er nog gebruikers die hebben gekozen voor Opera, Safari of Google Chrome. Dus ook van belang om ervoor te zorgen dat uw website voor iedereen goed zichtbaar is. En niet dat je in een andere browser verkeerde of verdraaide pagina’s krijgt, met alle irritaties van dien.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...