• RSS
  • Facebook
  • Twitter

contactcenterDe eerste statistieken van het Bel-me-niet-register zijn vandaag bekend geworden. Hieruit bleek dat er tienduizenden mensen zich al hebben uitgeschreven voor telemarketing. In totaal hebben al ruim 55.000 Nederlanders zich ingeschreven in het besproken register. De website van het Bel-me-niet-register werkt inmiddels ook weer optimaal. Vorige week ontstonden er problemen toen de website de velen belangstelling niet aan kon.

Vrijdag was de stormloop op zijn hevigst toen ruim 4.000 á 5.000 mensen zich per uur registreerde. Maar ook voor telemarketeers is het erg veranderd. Het belscript is aangepast. Want als u nog niet bent ingeschreven en wordt gebeld door een telemarketeer, dan is deze marketeer u altijd verplicht door te verwijzen naar het Bel-me-niet-register. Maar dit is echter niet een groot succes. “Zaterdag heb ik de gehele dag gebeld. Mensen die geen interesse hebben in telemarketing gooien er vaak de hoorn op. Wij zijn verplicht om bij het afboeken van een klant hen door te verbinden naar het Bel-me-niet-register. Via een bandje kunnen zij zich zo uitschrijven voor telemarketing. De klanten die iets gekocht hebben, of interesse hebben, nemen de tijd voor om zich in 10 minuten via een bandje af te melden. Mensen die niet gebeld willen worden nemen niet de moeite om ons uit te laten praten, en zich via dat bandje af te melden.”, aldus een telemarketeer. Wel zal het nog even duren voor de doelstelling van de minister is gehaald. In een eerder interview werd nog aangegeven dat de verwachting was dat 50% van de Nederlanders gebruik zou maken van het register.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...