• RSS
  • Facebook
  • Twitter

filesNa het overweldigende succes van de website Buienradar, zal Nederland binnenkort een nieuwe radar rijker worden. De fileradar moet al het fileleed gaan voorkomen. Frank Zuurbier en Chris van Hinsbergen van de Technische Universiteit (TU) Delft hebben een project ontwikkeld waarin zij nauwkeurig files kunnen voorspellen. In 2010 moet de website helemaal online zijn, momenteel wordt er nog gezocht naar testgebruikers.

De huidige filemeldingen op de radio, Internet en Teletekst zullen binnenkort dus overbodig zijn. ”Dit is vergelijkbaar met een weerbericht waarin verteld wordt dat het buiten regent. Wat je eigenlijk wil weten is wanneer het weer droog wordt, zodat je hiermee rekening kunt houden. Dat is exact wat fileradar.nl beoogt”, aldus één van de makers. Het project Fileradar.nl is al genomineerd voor de Academische Jaarprijs, waarmee zij 100.000 euro kunnen winnen. De makers hebben met meerdere file oorzaken rekening gehouden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...