• RSS
  • Facebook
  • Twitter

emailHet spamverbod heeft voor een spamrecord gezorgd in september. Met ruim 96,4% is het spampercentage van maart 2009 verbroken. We zijn een nieuw record rijker. Wel bleef het viruspercentage achter. Slecht 0,1% van de spam bevatte een virus of iets schadelijks voor de computer. Dit meldt Managers Online. Sinds 1 oktober is het verboden voor Nederlandse bedrijven om ongewenste e-mails te versturen met commerciële of ideële inhoud.

Volgens hen heeft ook het spamverbod totaal geen werking op deze aantallen. Ruim 99% van alle spam komt vanuit het buitenland, dus het spamverbod heeft pas effect als daar ook in het buitenland aan wordt bijgedragen. Ook is er nog vorige week een stormloop geweest van Nederlandse mails naar consumenten waarin werd gevraagd of zij ook nu nog hen mogen mailen. In de eerste week van november wordt bekend of het spamverbod daadwerkelijk geen invloed heeft op het spampercentage. Dan worden namelijk pas de aantallen bekend gemaakt over de maand oktober.

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...