• RSS
  • Facebook
  • Twitter

euEuro-commissaris Vivane Reding vindt dat alle websites van de overheid in alle EU-lidstaten het zelfde beleid voor de toegankelijkheid van overheidssites. De overheid wil dat alle overheidswebsites in 2010 volledig toegankelijk is voor iedereen. Hierin willen zij zo ook de website toegankelijk houden voor mensen met een handicap. En de Euro-commissaris is er van overtuigt dat het daarom van belang is dat alle EU-landen daar aan mee werken.

Reding wil daarom een wetsregel opstellen waarin eissen worden gesteld voor overheidssites. Bij het bekend maken van de plannen over de overheidssites was hier wat ophef over. Niet iedereen kon geheel begrijpen waarom alles via de digitale weg moest. Dit omdat het voor ouderen e.d. lastig om gewone overheidsdingen te regelen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...