• RSS
  • Facebook
  • Twitter

emailDe BBC maakte bekend dat er niet alleen accounts van Hotmail zijn gehackt en vervolgens gehackt, maar dat ook gebruikers van Yahoo en GMail op hun hoeden moeten zijn. Gisteren zijn er namelijk 20.000 inloggegevens van zowel Yahoo als GMail accounts gelekt op dezelfde website waar vorige week nog duizenden inloggegevens van Hotmail op stonden. De inloggegevens werden prijs gegeven op de website pastebin.com, die inmiddels offline is gehaald, om verder misbruik te voorkomen.

Volgens onderzoekers zouden de gebruikers de dupe zijn geworden van een phishingactie. Hierin krijgen de gebruikers een mailtje waarin zij op een externe pagina om hun wachtwoord en gebruikersnaam worden gevraagd. Zodra zij deze invullen worden deze gegevens verzonden naar de hackers. Deze gegevens zijn dus in grote aantallen op het Internet opgedoken. Eerder ging men er nog vanuit dat de gegevens gelekt waren vanuit Windows Live ID, maar die mogelijkheid lijkt te zijn uitgesloten. Dit omdat ook gedupeerden zijn van een GMail account zonder een Windows Live ID. Het is raadzaam om uw wachtwoord te wijzigen, om misbruik te voorkomen. Vervolgens ook raadzaam om dit regelmatig te doen. Door bijvoorbeeld iedere maand uw wachtwoord te veranderen kunt u een hoop met leed voor blijven.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...