• RSS
  • Facebook
  • Twitter

twitterMet de snelle opkomst van Twitter maken tegenwoordig steeds meer grote namen gebruik van Twitter. Nick en Simon, Paul de Leeuw, Rita Verdonk etc. Iedereen twittert, maar ook zijn er al heel wat gevallen van misbruik bekend op de micronetwerksite. Ahmed Aboutaleb, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende en Geert Wilders hebben allemaal een dubbelganger op Twitter. Iemand die zich onder hun naam uitgeeft. Helaas, maar het is heel lastig om daar verder iets op te ondernemen.

Volgens de RVD is het lastig om deze personen aan te pakken. “Als er sprake is van misbruik van de huisstijl van een ministerie of het kopiëren van een handtekening, kun je juridische stappen overwegen.”, zo stelt de RVD. Maar zolang de Twitteraars de persoon geen schade toebrengen is het dus niet strafbaar. Maxime Verhagen en Rita Verdonk hebben echt een account op Twitter, en het account van ‘Ahmedaboutaleb’ werd ook al snel ontmaskerd. Toen er werd getwitterd:’Zo, maar eens mijn twitteraccount installeren’, werd hij al door het AD ontmaskerd.

One Response so far.

  1. Rita Verdonk zegt:

    [...] Twitteraars misbruiken namen Strategie-Online.nl – PeopleRank: 0 – 7 okt. 2009 …Rita Verdonk etc. Iedereen twittert, maar ook zijn er al heel wat gevallen van misbruik bekend op de micronetwerksite. Ahmed Aboutaleb, Wouter Bos, Jan Peter Balkenende en Geert Wilders hebben allemaal een dubbelganger op [...... Mensen genoemd : Paul de Leeuw  Jan-Peter Balkenende  + stemmen [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...