• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Website checklist

Posted by Henri 0 Comment

internetAls webmaster is het van belang om ervoor te zorgen dat je op alle fronten een website hebt die goed is onderbouwd. Zo kun je als ware een soort van checklist afgaan, om daarmee te controleren of jouw website daar aan voldoet.

Content is een heel belangrijk onderdeel om te checken. Is de website nog wel actueel genoeg? Wat is de kwaliteit van de site? Is de website helemaal volledig? Zorg ervoor dat de content van uw eigen website overeen komt met de doelgroep die u hiermee wilt bereiken. Anders gezegd: het is van belang dat de mensen op uw website wel de informatie vinden die ze eigenlijk zochten. De kwaliteit begint natuurlijk bij de inhoud, dus zorg er voor dat die goed is.

Gebruiksgemak is het tweede punt dat belangrijk is om te controleren. Is de website wel gebruikersvriendelijk en overzichtelijk genoeg? Is er een functie om snel en gemakkelijk iets terug te zoeken, of moet er eerst een speurtocht door pagina’s en links plaats vinden voor je bij het te behoren artikel terecht komt. Maar ook de toegankelijkheid is van een zeer groot belang.

Maar het oog wil ook wat, dus vandaar dat ook een goede vormgeving niet mag ontbreken. Leuk gebruik van mooie, toepasselijke en duidelijke foto’s, maar ook het gebruik van video en/of Flash. Zorg ervoor dat de website ook de uitstraling heeft van een website uit 2009!

Maar daarnaast kan ook niets zo irritant zijn als een website die traag is, of het helemaal niet doet. Zorg er voor dat de grote nachtmerries van de bezoekers ver van uw website uit de buurt blijven. Dit noemt men de Tech performance. En dat betekend een goede beschikbaarheid, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Een snelle laadsnelheid en vooral veiligheid. Zorg ervoor dat adverteerders en banners geen onveilig gevoel opwekken bij uw bezoekers, en dat de adverteerders niet de overhand krijgen op uw site.

Categories: Advies, Algemeen, Research

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...