• RSS
  • Facebook
  • Twitter

redactieDe tijd dat alles op het Internet gratis was lijkt zo goed als voorbij. In Amerika is de trend gezet met de start van nieuwssites tegen betaling, en volgens onderzoekers zal het ook niet lang meer duren voor dat het in Nederland gebeurd. Tussen 2006 en 2008 steeg het aantal gratis nieuwssites aanzienlijk,  maar deze groei is inmiddels al gestopt. In Amerika zijn toonaangevende kranten als New York Times en Financial Times al tegen betaling.

In het onderzoek is er onderzoek gedaan naar 83 verschillende kranten uit Europa. Hieruit bleek dat steeds meer kranten twijfelen over de teruggang naar betaalsites. Deze stap is alleen heel lastig te zetten, omdat met een betaalsite je zo de mensen eerder naar de concurrentie brengt. Pas als enkele kranten het voortouw hebben genomen, durven ook de andere kranten de grote stap aan. In de tijd van recessie is het erg lastig voor de kranten om rond te blijven komen. Velen leden van de kranten geven hun huidige abonnement op, omdat ze het nieuws gratis op Internet kunnen vinden. Vervolgens dalen de inkomsten van de adverteerdes, omdat de kosten veel hoger zijn in vergelijking met een website. Sommige stappen zijn al gezet, zo zijn er extra speciale en exclusieve pagina’s tegen betaling te vinden, of bijvoorbeeld een dossier.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...