• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeDe kritiek op Buma/Stemra blijft maar toenemen. Als je een rondje langs blogs maakt is de ene blog nog erger dan de andere. De bloggers zijn boos, en maken de idee├źn van Buma/Stemra met de grond gelijk. Precies een week geleden begon het toen Buma/Stemra de plannen bekend maakte om daarin een tax te gaan heffen over licenties van muziek en video’s op blogs en profielensites.

Vorige week vrijdag werden er al vragen over gesteld in de Tweede Kamer door meerdere CDA-leden. Maar het probleem lijkt nog niet te zijn opgelost. Voor de duidelijkheid organiseerde Buma/Stemra een persconferentie. Opmerkelijk aan de persconferentie was echter dat er niets mocht worden opgenomen. Blog GeenStijl maakte hier een opmerkelijke reportage van, en zorgde ook voor genante momenten van Buma/Stemra. Klik hier om deze reportage te bekijken. De onduidelijkheid blijft aanhouden, en het aantal blogs waarin de praktijken worden beschreven als ‘de slechtste actie van Nederland’ blijft stijgen. Daarnaast ook veel kritiek op de leidinggevenden van Buma/Stemra. Op de eigen bedrijfshyves van Buma/Stemra staan namelijk ook videoclips van YouTube. Betalen zij daar zelf ook rechten voor?


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...