• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Webstijlgids

Posted by Henri 0 Comment

internetVoor ondernemers die met meerdere mensen werken aan een website is het belangrijk om één vaste stijl aan te houden. Om die stijl aan te houden gebruikt men vaak een webstijlgids. Deze gids geeft de richtlijnen en standaarden aan voor de website, om er voor te zorgen dat de website één mooi geheel blijft. De belangrijkste onderdelen van zo’n gids behandelen we in deze blog.

De structuur van de website is zeer belangrijk. Zorg voor een goede navigatie en afspraken op het gebied van paginabenamingen. Daarnaast is het ontwerp van de pagina ook erg belangrijk. Welke kleuren worden er gebruikt, vaak wordt dit aangegeven in kleurcodes. Maar ook de lettertypes en banners staan vermeld in dit onderwerp. Vervolgens komt het beeldgebruik aan bod. Een soort van bibliotheek met al het geselecteerd beeldmateriaal dat kan worden gebruikt voor de website. Verder is er tenslotte nog het gebruik van multimedia. Het gebruik van audio, flash en video’s, en wat daar de regels voor zijn voor dat gebruik.

Het zijn een paar regels, die er wel zorg voor dragen dat websites allemaal één zelfde stijl en ‘feeling’ uit stralen. In de blog die vanmiddag om 14.00 uur wordt gepubliceerd krijgt u tips om uw webdesign te verbeteren.

Categories: Advies, Algemeen, Research, Verbeter

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...