• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeDe vlaggen mogen naar buiten! Na ruim  een week heeft Buma/Stemra besloten de tax over het embedden van videoclips van YouTube niet door te laten gaan! Vorige week maakte Buma/Stemra bekend een heffing te willen invoeren waarin gebruikers van blogs en Hyves 130 euro betalen als er 6 of minder video’s met auteursinformatie op de website staat. Toen brak de commotie los.

Politiek Den Haag was in rep en roer en er werden meerdere kamervragen over het onderwerp gesteld. Maar ook de blogs waren in opspraak. Als deze heffing namelijk op 1 janarui echt in werking zou zijn gegaan, dan hadden vele hobby of privé blogs geen voortbestaan meer gehad. Afgelopen week belegde Buma/Stemra nog een persconferentie waarin zij wat duidelijkheid wilde geven over de regeling. Deze duidelijkheid bleef uit, en op de vele reacties reageerde Buma/Stemra nog:”Wij zitten hier niet om populair te wezen!”. Na de vele commotie, honderden blogs, vele petities en kamervragen is dan bij Buma/Stemra toch eindelijk het kwartje gevallen. Door middel van een persbericht maakte Buma/Stemra vanmiddag bekend de tax niet te willen heffen voor niet commerciële doeleinden. In het persbericht geven zij aan:”Dit onderdeel van het tarief heeft tot grote commotie geleid bij een breed publiek en in de volksvertegenwoordiging. Deze commotie heeft Buma / Stemra niet onberoerd gelaten. Buma / Stemra heeft na overleg binnen haar branche organisatie, VOICE, besloten om het tarief voor niet-bedrijfsmatig gebruik van muziek in embedded files niet ten uitvoer te brengen (zoals particuliere profielen op sociale netwerken).” Voor duizenden gebruikers van profielsites en bloggers is het vandaag dus het ultieme begin van het weekend!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...