• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Enquete vragen

Posted by Henri 0 Comment

enqueteEen online enquête kan een goed beeld geven van uw website. Maar er zitten wel wat kanttekeningen bij. Ga er van uit dat niet alle bezoekers die enquête invullen, en dat je dus misschien wel een eenzijdige kant te zien krijgt van hoe de bezoekers over uw site denken.

Daarnaast blijkt het voor veel ondernemers een moeilijke stap, want wat moet je die bezoekers nu vragen? Daarom even enkele suggesties voor onderwerpen die een enquête zou kunnen bevatten. Vraag aller eerst naar de algemene tevredenheid. Vervolgens kun je de website als ware gaan ontleden, per onderdeel kun je vragen gaan stellen. Zoals over het content, wat vinden uw bezoekers van de inhoud, artikelen en informatie? Vonden ze op uw website wat ze ook precies zochten? Nog een onderwerp zou kunnen zijn wat ze vinden van de functionaliteiten en mogelijkheden op uw website. Maar ook de structuur blijft een belangrijk onderwerp. Is de website wel overzichtelijk genoeg, en wat vindt u van de pagina lay out? Vindt u de website gebruiksvriendelijk? En ook de vormgeving en het beeldmateriaal is een onderwerp wat ook zeker in de enquête terug kan komen. Tot slot draait het eigenlijk om één vraag:“Heb je gevonden wat je zocht? En kom je ooit nog terug?”

Categories: Advies, Marketing, Research

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...