• RSS
  • Facebook
  • Twitter

gastenboekVelen zal de bovenste kop meteen doen denken aan religies en geloof. Maar daar gaat deze blog toch niet over, maar wel makkelijk om dat idee even in je hoofd te houden. Dat zou namelijk een heel makkelijk voorbeeld kunnen worden. In de komende blogreeks ‘Evangeliseren’ gaan we ons richten op het actieve bezoekers.

Aller eerst gaan we u vertellen wat het verschil is tussen de algemene bezoekers en actieve bezoekers. In de volgende blogs gaan we hier nog wat dieper op in, en ook gaan we tips geven om meer actieve bezoekers te ontvangen. Het klinkt als de nachtmerrie voor iedere ondernemer. Je plaatst een gastenboek op je website, maar er komt totaal geen gehoor op. Dit terwijl je bezoekersaantallen wel enorm hoog zijn. Tegenwoordig is het Internet niet langer meer een eenrichtingsweg, maar is het een manier om te communiceren met mensen met dezelfde interesses of met andere overeenkomsten. Als marketeer wil je geen voorbijgangers, mensen die de website bekijken vanaf de zijlijn. Als marketeer wil je fans, bezoekers die actief meedoen en meedenken op uw site en uw producten ook aanraden bij hun vrienden. Die groep mensen noemt men merkevangelisten. Zij zijn erg trouw aan het product of merk dat zij kopen.  Dit is niet alleen voor webshops noodzakelijk, maar ook voor ondernemers die indirect zaken doen via het Internet is dit een heel belangrijk instrument, dat kan namelijk leiden tot hoge winsten.

Categories: Advies, Marketing, Verbeter

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...