• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeVideosite YouTube heeft opnieuw een grote mijlpaal behaald. Iedereen wist dat YouTube een groot succes is en miljoenen bezoeken per dag heeft. Maar dat het succes zo groot was, dat hadden zelfs analisten nooit verwacht. In de cijfers van YouTube werd namelijk bekend dat zij ruim 1 miljard video’s per dag serveren voor de bezoekers. Maandelijks worden er ruim 30 miljard video’s bekeken op het grote netwerk van  YouTube, en dit is 10 miljard meer dan werd verwacht.

Met deze enorme hoge aantallen is YouTube ook marktleider op de markt van online video’s. Concurrent Microsoft moet het maandelijks doen met slechts 542 miljoen bekeken video’s. YouTube heeft deze cijfers bekend gemaakt op het feit dat het 3 jaar is geleden dat YouTube werd overgenomen door Google. Google is ook nog steeds marktleider op het gebied van zoekmachines. Analisten denken dat Google voornamelijk deze cijfers bekend maakte om aan te tonen dat zij niet hebben geïnvesterdeerd in ‘een zwart gat’. Vorige week kwam namelijk nog in de media dat Google te veel betaald zou hebben voor de videosite.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...