• RSS
  • Facebook
  • Twitter

productieIn de vorige blogs kon u al lezen wat co-creaties zijn, wie er momenteel al gebruik van maken, maar ook waarom zij er gebruik van maken. In deze blog gaan we kijken wanneer producenten gebruik maken van co-creaties. Want het traject van de ontwikkeling van een product bestaat uit 4 fases.

Aller eerst begint het met de conceptfase. De nieuwe producten en innovaties worden bedacht. Voorheen werd hier gebruik van gemaakt door productiemedewerkers op een afdeling van het bedrijf. Tegenwoordig gebeurd dit door een community met consumenten. Vaak wordt er ook een soort van community opgericht, waarin alle problemen worden gepost met de eerste versie van het product. Al deze producten worden opgelost, en zo wordt er een tweede variant van op de markt gebracht. Na de conceptfase start de ontwikkelfase. In deze fase wordt het idee wat bijgeschaafd, beoordeeld door de consumenten en verbeterd. Uiteindelijk vindt ook de eerste productie plaats van de producten.

Daarna start de testfase van het product, bij de consument beter bekend als de beta versies. Vaak zijn deze versies gratis te gebruiken. Deze worden door consumenten gebruikt, en zo nu en dan wordt er gevraagd naar een reactie. Maar ook wordt er vaak een nieuwe dienst uitgeprobeerd in een beta versie. Indien de dienst succesvol is, wordt het definitief in het pakket gevoegd. Zo heeft Google voorheen GMail Beta op het Internet gebracht. Velen maakte gebruik van de dienst, omdat het in die tijd een veel grotere opslagruimte had dan een aanbieder als Hotmail. Na het grote succes van de betaversie heeft daarom Google besloten om GMail te behouden. Dat is de gebruikfase, het product bestaat. En eventuele kleine fouten worden er uit gehaald door de feedback.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...