• RSS
  • Facebook
  • Twitter

doelgroepIn de vorige blogs uit deze reeks kon u al lezen wat precies de engagement was, en wat het evangeliseren van een product is. In deze blog gaan we alle bezoekers verspreiden en plaatsen in categorieën. Een bezoeker van een website is namelijk altijd in 5 categorieën te verdelen.

Aller eerst hebben we de passant. Zij lezen een artikel, downloaden een filmpje of komen puur alleen voor de informatie. Vervolgens krijg je de deelnemer. Deze bezoeker beoordeeld ook de producten en diensten, stemmen op polls of doen mee aan spelletjes op de sites. Dan komt de categorie van de participanten. Zij verspreiden de content (tekst, audio, video) verder door op het Web. Bijvoorbeeld door zich aan te sluiten op de Hyves van een product of dienst, of zij geven feedback door middel van een contactformulier. We gaan weer een stapje verder en komen bij de categorie van de fans. Zij sturen de producten ook door naar bekenden en vrienden, of bookmarken de producten. Daarnaast schrijven zij ook zelf artikelen over hun producten op eigen blogs, fora en verkopen eventueel ook door via blogs of profielpagina’s. De digitale methode van mond-tot-mondreclame. Maar ook is er nog de evangelist, de beste categorie voor een ondernemer. Deze categorie bezoekers onderhouden misschien een fanclub, of spreken positief op congressen en feestjes, waar ook andere deelnemers van uw doelgroep aanwezig zijn. Daarnaast zetten zij anderen aan tot aankoop. Omdat zij bij de doelgroep geen commerciële achtergrond hebben, is het publiek eerder geneigd naar dat objectieve oordeel over een product te luisteren en halen zij hen eerder over dan bijvoorbeeld een verkoper, of verkooptekst op het Internet.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...