• RSS
  • Facebook
  • Twitter

gmailGoogle is aan de slag gegaan met GMail. Zo zijn zij de populaire maildienst aan het optimaliseren. Een nieuwe functie moet het gebruiksgemak en tevredenheid van de gebruikers van GMail behoorlijk gaan vergroten. Zo wil GMail het voorkomen dat een gebruiker een e-mail verstuurt naar een verkeerd persoon.

Het zijn juist de kleine slordige foutjes met het e-mailen die veel mensen irriteren. Iemand een e-mail sturen en daarin aangeven dat er een bijlage bij zit, maar je hebt al op het knopje Verzenden geklikt voor je de bijlage hebt toegevoegd. Of je wil een mail versturen naar iemand, maar verstuurt het naar de verkeerde persoon. Enkele mail-ergernissen die GMail met wat nieuwe foefjes wil uitschakelen. Maar ook een bescherming van het imago zit in het vernieuwde GMail. Niets is zo genant als het sturen van een e-mail met een slok op, waar je de volgende dag dus spijt van hebt!

In de vernieuwde functies van Gmail wordt alles stevig aangepakt. Aller eerst wordt er een waarschuwing weergeven als je een mailtje verstuurd zonder bijlage, als dat wel in de e-mail staat aangekondigd. Ook wordt het mogelijk om een verzonden mailtje nog binnen 10 seconde ongedaan te maken. Maar ook wordt er nog een keer gevraagd of je zeker wilt of je de mail naar de persoon wilt versturen, als blijkt dat meerdere mensen dezelfde (of een soortgelijke) naam hebben bij de Contactpersonen. En zelfs aangeschoten mailtjes worden verleden tijd als het aan GMail ligt. Midden in de nacht zal er bij een mail altijd worden gevraagd om bijvoorbeeld een som op te lossen voor de e-mail wordt verzonden. Zo heeft de aangeschoten gebruiker eerst de mogelijkheid nog eens goed na te denken over de e-mail.

De nieuwe functies van GMail zijn toe te voegen via Google Labs in het instellingenmenu.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...