• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeEven, ja eventjes was het rustig rondom Buma/Stemra. Buma/Stemra was de afgelopen weken volop in het nieuws toen zij aan gaven een tax te willen heffen over alle video’s met auteursrechten op websites, profielen en blogs. Er brak commotie los: acties, doorstuurmails,en petities werden gestart, en ook de Tweede Kamer was het er niet mee eens. Vrijdag kwam de rust terug, toen Buma/Stemra de heffing in trok voor alle niet commerciële websites. Maar nu lijkt iedereen weer over Buma/Stemra te vallen!

Opnieuw staat Buma/Stemra in het middelpunt van de media. De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben van zich laten horen en vinden het belachelijk dat Buma/Stemra de tax nog wel steeds voor bedrijven wil laten in gaan in 2010. Buma/Stemra behartigt de belangen van de componisten, tekstschrijvers en artiesten. Bedrijven die werken met een stream dienen hiervoor dan ook al licentiekosten te betalen. Maar met deze nieuwe regeling moeten bijvoorbeeld theaters, bioscopen e.d. ook deze hoge kosten gaan betalen als zij door middel van media reclame willen maken voor een voorstelling. En die promotie is juist zo belangrijk voor de auteurs, waar Buma/Stemra voor op zegt te komen. De ondernemingsorganisaties hebben daarom ook om verheldering gevraagd bij het ministerie van Justitie.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...