• RSS
  • Facebook
  • Twitter

DSB krijgt 24 uur

Posted by Henri 0 Comment

dsbbankDoor de rechtbank in Amsterdam is een tussenvonnis uitgesproken. Dit betekend dat zij tot morgenmiddag 12.00 uur nog de tijd hebben om te kijken naar de mogelijkheden voor een overname. Hiermee hoopt de DSB Bank alsnog om een doorstart of koper te vinden. Dirk Scheringa heeft hiermee nog 24 uur de tijd om zijn levenswerk te redden.

Dit is nog nooit eerder gebeurd. De beslissing over het faillissement wordt nu vrijdag 12:00 uur bekendgemaakt. DSB mag van de rechter nog zelf, buiten de bewindvoerders om, praten met een van de grote banken over een doorstart. De DSB Bank kwam enkele weken terug in problemen toen er problemen waren en gedupeerden aan het woord kwamen. De DSB Bank vergaf hypotheken en leningen die voor de klanten moeilijk waren terug te betalen. Vervolgens kwam er een kritiekgolf over de DSB Bank en werd op tv de oproep gedaan om al het spaargeld weg te halen bij de DSB Bank. Dit werd massaal gedaan waarna er dus 60 miljoen euro werd weg gehaald bij de bank. Vervolgens blokkeerde de DSB Bank het Internetbankieren, om vervolgens aan te geven dat zij het doelwit waren een hackaanval. Na een weekje rust kwam het nieuws in de media dat het slecht ging met de DSB Bank en dreigde het faillisement al. Op dat moment was er grote paniek toen opnieuw velen klanten hun spaargeld wilde weghalen. DSB Bank blokkeerde opnieuw het Internetbankieren, waarna het begin deze week onder curatele werd gesteld door De Nederlandse Bank. De afgelopen week heeft de DSB Bank alles uit de kast getrokken om nog te redden wat er te redden valt, en werden eventuele mogelijkheden, zoals de verkoop van de bank, besproken. Hiervoor krijgt de DSB Bank nu nog 24 uur om dit te bespreken met eventuele overnemende banken.

Dirk Scheringa had nog aangegeven hoop te hebben op de toekomst en de uitspraak. Zo zei hij in een interview:”Het is niet bij voorbaat kansloos. Ik ben nog vol goede moed. We leven nog steeds. We hebben het gevoel dat de rechtbank heel goed luistert. Ik heb hoop.”

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...