• RSS
  • Facebook
  • Twitter

De DSB-Soap

Posted by Henri 0 Comment

dsbbankDe DSB Bank houdt al weken de media en Nederland in de ban. Iedereen houdt zijn adem in, wanneer gaat DSB Bank vallen? Rechtzittingen, tv-oproepen. Van een grote onderneming met miljaren tot bankroet. De DSB Bank is uitgegroeid tot een soap, waarvan niemand de afloop weet. Strategie Online volgt deze soap nu al vanaf het begin. Een overzicht van alle gebeurtenissen.

2 oktober || DSB Bank ligt plat
De website van de DSB Bank ligt plat en het Internetbankieren is niet meer mogelijk nadat op tv een oproep wordt gedaan door Lakeman om het spaargeld weg te halen. Dit omdat er velen mensen bij de DSB Banken te kampen hebben met verkeerde hypotheken en leningen.
5 oktober || Website DSB Bank draait weer
De website van de DSB Bank gaat weer open en werkt weer. Volgens de DSB Bank lag de website plat door een hackaanval.
6 oktober || DSB Bank heeft deuk opgelopen
De DSB Bank heeft een grote deuk opgelopen, dit blijkt uit onderzoek van RTLZ. Uit het onderzoek blijkt dat op vergelijkingssites steeds minder wordt vergeleken met producten van de DSB Bank.
12 oktober || DSB Bank in zwaar weer
Het bezoek van minister van Financien Wouter Bos lekt uit naar de media. Meteen wordt er massaal geld terug getrokken bij de DSB Bank. De kranten koppen massaal dat de toekomst van de DSB Bank aan een zijden draadje hangt.
12 oktober || DSB Bank mogen niet meer bij hun geld
Nadat er miljoenen euro’s aan spaargelden van de rekeningen van de DSB Bank worden teruggetrokken wordt er een blokkade opgezet. De DSB Bank komt onder curatele waardoor de klanten niet meer bij hun geld kunnen.
14 oktober || Scheringa wilde maandag weg
Bekend werd gemaakt door de NOS dat Dirk Scheringa, de oprichter van de DSB Bank, maandag zijn vertrek wilde aankondigen. Doordat op deze dag de bank onder curatele werd gesteld gaat zijn vertrek dus niet door.
16 oktober || DSB-overleg banken mislukt
Dirk Scheringa en zijn medewerkers hebben alles op alles gezet om zijn bank te verkopen aan één van de Nederlandse banken. Geen enkele bank durfde het risico aan. Dirk slaagde er niet in, waardoor alle hoop wordt gevestigd op een buitenlandse potentiële koper.
16 oktober || DSB wil meer tijd
Dirk Scheringa hoopt op extra tijd om de verkoop met een Amerikaanse geïnteresseerde door te laten voeren en pleit hiervoor bij de rechtzitting.
16 oktober || DSB krijgt opnieuw uitstel
Dirk Scheringa krijgt opnieuw uitstel van executie van de rechtbank in Amsterdam! De DSB Bank krijgt tot maandagochten 9.00 uur om de plannen van een Amerikaans geìnteresseerd bedrijf te laten komen tot een overname. Als de DSB Bank wordt overgenomen zal de bank dus ook niet failliet gaan!
19 oktober || DSB Bank opnieuw voor rechter
Dirk Scheringa is niet geslaagd met de Amerikaanse partij, en kan niet tot een overname komen. Met geheven hoofd zal daarom de rechter vanaf 9,00 uur een uitspraak doen. Is dit dan echt het einde van de DSB Bank?
19 oktober || DSB IS FAILLIET
De rechter in Amsterdam heeft zojuist het vonnis uitgesproken. Na wekenlang van vechten voor de bank, vechten voor de spaarders, is het gevecht voorbij. Dirk Scheringa kan zijn handdoek in de ring gooien. Zijn levenswerk is niet meer. De DSB Bank is vandaag dan echt officieel failliet verklaart!
19 oktober || Uitgebreid verslag persconferentie DSB Bank
Dirk Scheringa gaf meer duidelijkheid over het faillisement van de DSB Bank. Gedurende deze persconferentie werden de volgende punten besproken:
- “We zijn kapot gemaakt!”
- Dirk moest binnen 1 week aftreden
- “Ik heb mijn geld op andere rekening gezet”
- 50 miljoen euro naar AZ en museum was investering
- “Het is onbegrijpelijk”
- Dirk wil boek en/of film maken
- “Ik ga met opgeheven hoofd aan de slag”
- Scheringa politiek in: Partij voor de Mensen
- Scheringa:”Ik ben alles kwijt, heb alleen mijn huis nog”

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...