• RSS
  • Facebook
  • Twitter

dsbbankDe tijd begint inmiddels erg te dringen. Het is nu 10.00 uur, en nog steeds is er geen nieuws naar buiten gekomen over een overname van de DSB Bank. Dirk Scheringa en zijn medewerkers moeten alles op alles zetten om de bank niet failliet te laten gaan. Ze hebben nog slechts 2 uur, en dan wordt bekend of de bank failliet gaat of niet. Maar inmiddels is al bekend dat de DSB Bank echt niet meer te redden valt, ook het overleg bij de Nederlandse Bank is op geen overname uitgelopen.

Hiermee lijkt het grote levenswerk van Dirk Scheringa als een kaartenhuis in één te storten. Dirk Scheringa heeft met de grootste banken vannacht rondom de tafel gezeten voor de oplossing. Maar geen enkele Nederlandse bank heeft hij weten te overtuigen. DSB Bank wordt niet overgenomen, en Dirk Scheringa is zeer teleurgesteld. Toen hij in de nacht naar buiten kwam uit het pand van de Nederlandse Bank reageerde hij op de vraag waarom de banken DSB niet wilde overnemen:”Dat moet je hen zelf vragen.” Even later liet ook de Nederlandse Bank weten dat een oplossing helaas niet meer mogelijk was. Dirk Scheringa heeft gesprokken met topmannen van ING, Rabobank, ABN Amro, Fortis, SNS en Van Lanschot. Maar het mocht niet baten. Maar de moed is nog niet helemaal opgegeven. De bank heeft nog 2 uur de tijd en Scheringa reageerde nog totaal niet achter een faillisement te staan, zo reageerde hij:”We hebben voldoende eigen vermogen. Nu worden daar opeens kosten afgetrokken voor claims en dan ben je opeens failliet.”. Inmiddels is rondom de DSB Bank alle hoop gevestigd op de Amerikaanse markt. Bestuursleden van DSB hebben contact gehad voor een overname vanuit Amerika. “Maar we blijven doorknokken.”, zo liet de DSB Bank weten.

Zodra er meer bekend is rondom het dreigende faillisement van de DSB Bank, brengen wij u daar uiteraard van op de hoogte!

Categories: Actueel, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...