• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Ouderen op de pcLezen is gezond, en daarom ook een populaire bezigheid onder velen ouderen. Maar toch blijkt uit onderzoek dat een kijkje nemen in zoekgigant Google beter is voor de hersenen. De hersenen zorgen in de tijd voor vertragingen in de hersenen dat zelfs kan uitlopen op dementie. In het onderzoek staat dat “is aangetoond dat bij oudere mensen met heel weinig computerervaring zoeken op het internet de patronen van de hersenactiviteit veranderen en hun brein beter functioneert.”

Het onderzoek is gedaan bij 24 mannen en vrouwen tussen de 55 en 78 jaar. De ene helft had ervaring met het gebruik van computers en Internet, de andere helft totaal niet. Vervolgens kregen zij een MRI scan, waar in zij tijdens de scan zoekopdrachten konden doen via Google. Daarbij wordt de manier gemeten waarop bloed door de hersenen stroomt, zodat kan woorden nagegaan welke delen van ons brein wel en niet actief zijn. Thuis mochten zij vervolgens ook een gedurende tijd zoekopdrachten uitvoeren. Na de eerste scan bleek al dat de hersengebieden die taal, lezen, geheugen en visie bepalen aanzienlijk waren gestegen in functioneren.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...