• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Internet is jarig!

Posted by Henri 0 Comment

internetHiep hiep hoera! De slingers mogen worden opgehangen, want deze maand bestaat Internet namelijk precies 40 jaar! Natuurlijk heeft het Internet de laatste 10 jaar pas echt een grote boost gehad en kent het de grote hoeveelheden gebruikers. Sinds 20 jaar bestaat dan ook pas het WWW, wereld wijde web. Maar het is wel 40 jaar geleden dat er voor het eerst een netwerk tussen computers tot stand kwam.

Het Internet hebben we allemaal te danken aan de Universiteit van Californiè en Los Angeles. Zij koppelde een netwerk samen aan elkaar. Die man die dat voor elkaar kreeg, is de inmiddels 75-jarige computerwetenschapper Leonard Kleinrock. Hij stuurde een berichtje vanaf zijn computer naar dat van een collega. Tegenwoordig noemen wij dit dus e-mail. Na deze grote uitkomst kwam in 1989 helemaal een enorme boost. De nieuwe wereld ging open toen Sir Timothy Berners-Lee (54) een hypertextsysteem voorstelde. Gebruikers konden documenten op het net plaatsen en daaraan verbindingen aanbrengen. Het World Wide Web is er zo gekomen. Weer een jaar later, in 1990, werd er ook een webbrowser ontwikkeld. In deze tijd ging ook de aller eerste website online. Deze website bestaat nog steeds, link. In 1995 gebruikte er ruim 16 miljoen mensen het Internet, eind vorig jaar is dit al gestegen tot 1,6 miljard verspreid over de hele wereld.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg ge√Įnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...