• RSS
  • Facebook
  • Twitter

firefoxMozilla is erg boos op Microsoft. En dit heeft alles te maken met de lancering van het nieuwe Windows 7. Mozilla is verantwoordelijk voor Mozilla Firefox, en volgens Mozilla heeft Firefox een verkeerde positie in het menu van Windows 7. In het installatieprogramma van Windows 7 is het mogelijk om zelf een browser te selecteren, maar volgens Mozilla staat Firefox in deze lijst te laag. Oneerlijke concurrentie dus.

Een ieder die gebruik gaat maken van Windows 7, kan kiezen uit velen browsers. Er valt te kiezen uit Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera. In totaal staan er zo 12 browsers geselecteerd, en deze keuze kan gemaakt worden door de gebruikers. Echter staan alle browsers op alfabetische volgorde. Dit is niet eerlijk, want zo wordt er onderscheid gemaakt. Microsoft Internet Explorer staat bijvoorbeeld als IE in de lijst, waardoor hij dus hoger staat als dat het gewoon oorspronkelijk Microsoft Internet Explorer zou heten. Daarnaast zou ook Apple te veel voordeel hiermee kunnen hebben. Mozilla stelt voor om een volgorde op te stellen op marktaandeel, in dit geval komt Mozilla Firefox erg boven aan de lijst. Maar ook zou Mozilla het een verbetering vinen als er een willekeurige volgorde ontstaat.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...