• RSS
  • Facebook
  • Twitter

nekcamHet klinkt heel erg eng, maar het zou zomaar eens een nieuwe hype kunnen worden. Een camera die heel je leven vastlegt en deelt met de rest van de wereld! Dat is het idee van de nieuwe ViconRevue. Een camera die je om je nek kunt hangen en iedere 30 seconde een foto maakt. Deze foto’s kunnen worden gedeeld op het Internet. De reacties zijn verschillig, de één vind het inbreuk op privacy, terwijl de ander er dol enthousiast over is!

Met de komst van Hyves en Twitter is er steeds minder privacy. Via het Internet verteld iedereen wat en met wie ze wat doen. In 2010 komt de ViconRevue op de markt voor 550 euro. Dit is een camera die je om je half kunt doen en vervolgens iedere 30 seconde een foto maakt. Oorspronkelijk is het product ontwikkelt voor patienten met dementie, om dit zo te onderzoeken. Maar het product komt ook op de markt. Enkele deskundigen beweren dat de nieuwe hype reality wordt. “Reality scoorde eerder op tv, denk aan succes van Big Brother. Mensen kijken graag naar iets herkenbaars. En dit geeft een ideaal beeld van het leven een persoon.”, zo wordt gespeculeerd in fora. Maar er zijn ook veel mensen die dit te ver vinden gaan. Of het echt een nieuwe hype wordt zal vanaf 2010 dus blijken.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...