• RSS
  • Facebook
  • Twitter

google2Google zal volgende week een compleet vernieuwde dienst integreren. Hiermee willen zij zich opnieuw onderscheiden van zoekmachine Bing. In een vernieuwde zoekmachine kan er gezocht worden op artiest en kan daarbij ook naar muziek worden geluisterd. Niet alleen korte fragmenten, maar ook gewoon complete nummers. Dit beweert althans Wall Street Journal.

Online muziekdiensten waren een korte tijd terug nog volop in het nieuws nadat Buma/Stemra had aangekondigd een tax te willen heffen over embedded videoclips. Maar deze tax ging niet door, en dat betekend dat er weer massaal gebruik wordt gemaakt van videoclips. Online muziek is een hype, en daar speelt Google goed op in. Vanaf volgende week is het dus mogelijk van allerlei artiesten muziek te beluisteren via de zoekgigant. De dienst zou in samenwerking zijn met streaming iLike en muziekwinkel en stream Lala en iMeem.  Want bij ieder nummer komt er uiteraard een button om het nummer te downloaden en zo te kopen. Welke nieuwe gadget gooit Bing in de strijd om zo Google weer te overtreffen? Het lijkt op een ouderwetse oorlog, waar de gebruikers goed van profiteren met een tal van nieuwe functies.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...