• RSS
  • Facebook
  • Twitter

toetsenbordDe computergebruiker van 2009 geeft steeds meer zijn gevoelens prijs achter de computer. Door het gebruik van Twitter en Hyves laat iedereen weten hoe de stemming van deze persoon is. Maar in de toekomst is het ook mogelijk dat de computer al herkent wat het gemoed is van de gebruiker. Er is namelijk een systeem ontwikkelt dat precies kan aangeven wat de gevoelens en gemoederen zijn van mensen. Het systeem is uitgevonden door de Delftse onderzoeker Dragos Datcu.

Het systeem is vooral ontwikkelt voor de sector zorg. Via robots is het mogelijk dat de zorg kan worden aangeboden op het gemoed van de persoon. Maar volgens velen kan deze uitvinding ook wel een goede methode zijn voor de aanpak van veiligheid. Zo kunnen er op centrale plaatsen zoals stations e.d. ook systemen worden aangebracht om zo de agressie te meten. De onderzoeken worden gefinancierd door de Nederlandse overheid, zij hopen zo de gevoelige bestuurders te beschermen. Vaak stappen automobilisten gefrustreerd achter het stuur, met alle gevaren van dien. Via dit systeem moet dit eventueel ook voorkomen worden in de toekomst. Het systeem moet het gevoel en gemoed kunnen herkennen aan de gezichtshouding, gebruik van spieren en de spraak.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...