• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ingbankNadat er in 5 kwartalen de economie steeds verder bleef dalen, is het afgelopen kwartaal de economie weer gegroeid met 0,3%. Dit stelt de ING Bank op Beursduivel.nl. Het is natuurlijk geen enorme stijging, maar wel het begin van het einde van de recessie. Naar verwachting zal de economie met ruim 4,2% zijn ingekrompen. De gevolgen van de economische crisis zullen dan naar verwachting ook nog wel een lange tijd worden blijven gevoeld.

Met de eerste groei is gelukkig het einde in zicht, maar dit neemt nog lang niet alle problemen weg. Na velen investeringen vanuit de overheid zal deze dus de komende tijd ook wat moeten gaan bezuinigen. Ook zal de werkloosheid de komende tijd nog wel even doorgaan met stijgen. Hierdoor blijven de consumenten nog erg voorzichtig en oplettend met uitgaven. Werknemers kunnen ook uitgaan dat zij geld moeten inleveren op hun loon, of minder moeten gaan werken. De werkloosheid van 2009 wordt verwacht op 5%, en volgend jaar zelfs op 8%. Daarna zal de economie sneller aantrekken en weer helemaal herstellen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...