• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetHet zal wennen worden voor veel gebruikers van Internet, maar binnenkort is het mogelijk om zomaar rare Chinese tekens tegen te komen in een websiteadres. Dit zal dan de grootste verandering worden voor het Internet in de 40-jarige geschiedenis. Niet-Latijnse tekens komen momenteel niet voor in adressen van websites. Naar alle waarschijnlijkheid gaat daar dus verandering in komen.

Tijdens een bijeenkomst in Seoul zal er waarschijnlijk mee worden ingestemd dat ook ‘vreemde tekens’ mogelijk worden in internetadressen. Dat maakt internetregulator Icann bekend. Als de plannen worden doorgevoerd zijn er dus binnen de kortste tijd ook internetadressen met Griekse, Japanse, Chinese en Arabische tekens. Als de maatregel wordt doorgevoerd zal dit voor miljoenen nieuwe internetgebruikers zorgen uit China e.d.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...