• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Verbeteringen onlineHet is mogelijk, geld verdienen met een gratis dienst op het Internet. Dit beweert schrijver Chris Anderson in zijn nieuwe boek ‘Free’. Via het Internet zijn er velen verdienmodellen, en al velen zijn u voor gegaan. De makers van Twitter, Marktplaats en Hyves zijn stuk voor stuk multimiljonair geworden door het aanbieden van een gratis online dienst. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe verdien je geld met een gratis dienst op het Internet!?

Stel: u zit op het Internet en ziet een prachtige website die precies aanslaat op uw hobby, en die ook bij die van uw buurman. In dat geval gaat u naar de buurman en geeft het adres van de website, mond-tot-mondreclame. Één van de beste reclamevormen die een dienst zich maar kan wensen. Het delen van informatie en ervaringen is een heel belangrijk marketinginstrument. Toch blijft een gratis dienst, of het aanbieden van een gratis download voor velen producenten nog een moeilijke stap. Zij vinden het erg bedreigend, al die bezoekers die alles illegaal downloaden en gratis ergens vandaan halen. Met een simpele overstap op een ander verdienmodel is het gemakkelijk om aan de inkomsten te blijven komen. Een voorbeeld, een artiest publiceert zijn single als gratis download op zijn website. De website wordt vaker bezocht omdat iedereen hem daar gaat downloaden, en de website kan toch winstgevend worden door bijvoorbeeld het aanbieden van advertentieruimte. Zo kan er dus wel geld verdient worden, alleen op een andere manier dan ‘normaal’.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...