• RSS
  • Facebook
  • Twitter

financieelZoals een oud gezegd luidt: privé en werk moet je gescheiden houden. Maar tegenwoordig gebeurd dit steeds minder. Het komt steeds vaker voor dat medewerkers van een bedrijf tijdens kantooruren zitten op een profielensite als Twitter, Facebook of Hyves. En dit kost de werkgever en de economie zo miljoenen! Daarnaast een groot risico voor het lekken van bedrijfsinformatie. Twitter, ideaal voor thuis, maar een nachtmerrie voor de werkgever!

In Groot Brittanië werd al een onderzoek gedaan naar het gebruik van netwerksites op de werkvloer. Hieruit bleek dat er 1,5 miljard euro per jaar verdwijnt door het gebruik van netwerksites. Gemiddeld zit één medewerkers 40 minuten per week op een dergelijke netwerksite, en meer dan de helft van de medewerkers heeft in het onderzoek ook aangegeven regelmatig gebruik te maken van een netwerksite tijdens kantooruren. Het IT-bedrijf Morse gaf opdracht voor het onderzoek, en in het onderzoek zijn ruim 1460 kantoormedewerkers ondervraagd.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...