• RSS
  • Facebook
  • Twitter

blogEen anonieme blog heeft in Amerika heel wat stof doen opwaaien. Op een blog van een anonieme blogger had de man een koppel beschuldigd van brandstichting, belastingontduiking en drugsverslaving. Het gaat om een echtpaar dat ook zeer betrokken is bij de samenleving, zo zijn zij ook actief in de lokale politiek. Via blogs konden bloggers altijd vrij ver gaan, maar de rechtbank in Amerika wil nu toch echt een onthulling.

De maker van de blog ‘Stop Swartz’ moet de anonieme blogger worden onthuld. De blogger heeft een klacht gekregen voor laster en schending van de privacy. Dit betekend dat Google de naam van de blogger moet vrijgeven. Dit is de eerste keer dat iemand is veroordeelt of een schrijver zijn identiteit moet bekend maken na het schrijven van een blog. De zaak krijgt internationaal veel aandacht, omdat deze zaak aangeeft tot hoeveel een anonieme blogger kan gaan in de toekomst.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...