• RSS
  • Facebook
  • Twitter

soundDe meeste voice-overs zijn mannelijk, terwijl Soundbase in samenwerking met Rijskuniversiteit Groningen tot de conclusie kwam dat een vrouwenstem effectiever blijkt. Onbewust is de gemiddelde luisteraar toch gevoelig voor de oudbollige stereotypen. Vooral bij typische mannenproducten is het succes van een campagne groter met een vrouwelijke voice-over. Maar ook voor neutrale producten als bijvoorbeeld een koffieapparaat is een vrouw effectiever.

De stem van een vrouw heeft volgens het onderzoek meer overtuigingskracht. Een opmerkelijke uitkomst, aangezien op de radio de meeste radiospotjes nog worden ingesproken door mannen. Met de nadruk op nog, want hoe lang zal dit nu nog duren?  In het onderzoek bleek vooral dat betrouwbaarheid en professionaliteit goed werden gewaardeerd. Het onderzoek is opgezet door Lieke Heerze, zij is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen. Het onderzoek is samengesteld na meerdere reacties van proefpersonen op diverse radiocommercials.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...