• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetVandaag is het precies 40 jaar geleden dat er voor het eerst in de geschiedenis een verbinding tot stand kwam tussen computers op de Universiteit van Californi├ź en Los Angeles (UCLA). Om dat heugelijke feit vandaag een interview over de komst van Internet. 40 jaar later blikken we terug op dat aller eerste begin van het internet en hebben we een interview met Internetdeskundige Johan Pouwelse van de TU in Delft.

Internet is in 2009 de grote bron van informatie. Hiermee komen de rollen van bibliotheken te vervallen. Zo werd hem o.a. gevraagd o een Internet gebruiker niet verdrinkt in die grote hoeveelheid informatie. Hij antwoordde hierop:”Misschien verwachten mensen te veel. Als je toegang had tot alle kennis der mensheid zou je dan met 1 zoekopdracht antwoorden kunnen vinden? Goed zoeken naar informatie in een stoffig gebouw vol met boeken is ook een vaardigheid die men moet leren. De kwaliteit van de aanwezige informatie is moeilijk te beoordelen, daar moet meer aandacht aan worden besteed. Bij de TU Delft proberen we daar ook ons steentje aan bij te dragen.” Maar het Internet wordt ook steeds meer een plaats waar mensen samen komen om te praten over onderwerpen, hierover zegt Jan Pouwelse:”Is ongestraft alles uiten zonder dat mensen echt luisteren een vorm van democratie? Internet begint bijna op de echte wereld te lijken, er wordt veel materiaal op discussiefora neergezet. Maar nuance en echt luisteren is er niet altijd bij.”


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...