• RSS
  • Facebook
  • Twitter

chatDe laatste tijd zijn er steeds meer loverboys actief op het Internet. Vooral sociale netwerksites, jongerensites en chatboxen zijn steeds vaker het doelwit van loverboys. In hun zoektocht naar slachtoffers slagen zij in 50% van de gevallen via het Internet. Op het Internet zijn er grote overeenkomsten tussen pedofielen en loverboys en hun werkwijze op het Internet. Via een zoekmachine worden de potentièle slachtoffers op leeftijd, geslacht, hobby´s en woonplaats geselecteerd.

De onderzoekers geven zo aan wat de kwetsbare kant is van het gebruik van deze sociale sites. Niemand kan het contact verstoren. Bovendien geven de meisjes zich sneller bloot, soms letterlijk. Dit is dan ook het ultieme afpersmiddel dat door loverboys wordt gebruikt.De slachtoffers worden vervolgens uitgebuit door drugshandel, afsluiten van leningen, abonnementen en het huren van auto´s. Maar ook eindigen veel slachtoffers in de prostitie. Naar aanleiding van het rapport heeft de politie Rotterdam-Rijnmond aangegeven meer te willen ‘surveilleren’ op het Internet op dergelijke praktijken op te sporen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...