• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Viral marketing

Posted by Henri 0 Comment

HyvesNet als bij de vorige blogs zullen we ook vandaag weer een nieuwe marketingmethode belichten. Vandaag behandelen we zo viral marketing. Goedkoop, effectief en gemakkelijk. Misschien wel één van de makkelijkste marketing mogelijkheden. Viral marketing is namelijk het promoten via sociale netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter. Aangezien de populariteit van die sites blijft stijgen, wordt viral marketing ook steeds vaker gebruikt.

Viral marketing kan ook weer worden opgedeeld in meerdere ogelijkheden. Zo zijn er bedrijven en ondernemers die adverteren op sociale netwerken. Zij laten een banner, popup of artikel verschijnen op de profielen van hun doelgroep. Ideaal aan viral marketing is namelijk dat uw doelgroep tot ieder detail kunt selecteren. Via het Internet kunt u uw doelgroep rangschikken op leeftijd, geslacht, hobby’s en interesses. Mogelijkheden die geen enkel andere media kent. Maar ook kan viral marketing voor niets! Er is geen euro nodig om aan viral marketing te voldoen. Velen bedrijven hebben zelf een profiel op een site als Hyves, daarmee ontstaat een kettingreactie. Steeds meer mensen voegen zich toe aan het profiel, en hierdoor ontstaat een moderne methode van mond-tot-mondreclame. Daarnaast kunt u via zo’n profiel ook gratis en voor niets uw ‘vrienden’ op de hoogte houden van allerlei ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Een ideale mogelijkheid voor marketeers dus!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...