• RSS
  • Facebook
  • Twitter

muziekLijkt Nederland net de klap te hebben overwonnen van Buma/Stemra is nu ons eigen kabinet aan de beurt. Zij zullen een downloadverbod gaan invoeren dat het downloaden van muziek, films en games moet gaan verbieden. Over 3 jaar is het verleden tijd om je favoriete muziek zomaar via Internet of dergelijke software te downloaden. Dit maakte minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin vandaag bekend.

Het gebruik van online muziek en video ligt de laatste tijd steeds vaker onder vuur. Het kabinet heeft nu besloten om een downloadverbod in te gaan stellen. Geleidelijk zal het verboden worden om muziek, games en video’s zomaar kostenloos en van een illegale bron van het Internet te downloaden. Het is echter niet om ‘individuele internetgebruikers het leven zuur te maken’, maar wil vooral bedrijven aanpakken die geld verdienen op het laten downloaden. Het kabinet is het hier wel mee eens dat er daarom in de entertainmentindustrie meer mogelijkheden moeten komen om de muziek, video’s en games ook online aan te bieden. Het downloadverbod moet vooral het (illegaal) downloaden van complete muziektracks, video’s e.d. aan banden gaan leggen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...